Üdvözöljük honlapunkon!
Kialakítása

A kerti tó
Kertünkbe különleges díszt varázsolhatunk egy halakkal, szép vízinövényekkel benépesített tavacskával.
Partjáról szemlélve akár kertünket, akár a tavacskát: igazi nyugalom fog elárasztani bennünket! A tóépítés legalkalmasabb idõpontja a koratavasztól nyár végéig tartó idõszak.
Elhelyezésekor vegyük figyelembe, hogy a beültetésre kerülõ növényeknek szükségük van fényre, viszont a víz túlmelegedését is kerülni kell.

Nagyobb tavacskáknál legalább 4 m2-es vízfelületet igyekezzünk biztosítani. A legmélyebb részeknek azért érdemes elérni a 45 cm-t, mert a legtöbb tavirózsának ez már megfelelõ mélység. Ha szeretnénk, hogy a tóba kerülõ halak szaporodjanak is, akkor mindenképp érdemes egy sekélyebb, „partmenti” részt is kialakítani, ahol legfeljebb 5 cm legyen a magasság, hogy a nagyobb halaktól védelmet biztosítsunk a kicsiknek.A kerti tó vizét a fizikai berendezésekkel, kémiai anyagokkal tudjuk tisztán tartani. Az algák, moszatok ellen a tó méretének megfelelõ biológiai szûrõ kialakításával tudunk a leghatékonyabban védekezni.
Ha szeretne kerti tavat, hívjon minket vagy jöjjön be Rókusi krt.-i üzletünkbe! Szívesen segítünk a tervezéstõl a kivitelezésig minden fázisban. Ha már van tava, akkor is érdemes keresnie bennünket, megrendelésre kerti tóba való növényeket és halakat is beszerzünk.
Tekintse meg néhány általunk kivitelezett kerti tóról készített képgyûjteményünket!